Kadett C Modellen

De Kadett C Modellen
De Opel Kadett C is begonnen met 3 modellen. De Sedan, de Caravan en de Coupé. Later volgden als antwoord op de VW Golf de City en de (“half” cabrio)de Aero (deze werd in samenwerking met de firma Baur gemaakt.)
De Kadett heeft rond 1977 een facelift gehad (Ze zijn een tijd tegelijk geleverd geweest). Zo doende ontstond de C1 en de C2. Maar ook door de jaren heen zijn er verbeteringen doorgevoerd. De eerste Kadett C konden nog geleverd worden met heup gordels en niet oprollende/verstelbare 3 punt gordels. De eerste hadden ook stoelen die volledig naar voren klapte, later alleen de rugleuning. Achterruitverwarming is een optie geweest, later was dit standaard. Ook de buitenkant heeft kleine veranderingen gehad. De eerste C1 modellen hadden net andere knipperlichtglazen dan de latere, zo viel het glas in het montuur, later er overheen. De bumpers waren eerst bol net als de Kadett B, maar al in 1975 kreeg de Kadett C zijn eigen bumpers.

Sedan


Caravan


Coupé


City


Aero

Mocht je zelf nog informatie hebben die je mist op de website binnen een van de modellen? Mail dan naar webmaster@opelkadettcclub.nl en we zorgen dat het deel wat je mist erin toegevoegd wordt.